دانلود تحقیق هزينه يابي كيفيت

دانلود تحقیق هزينه يابي كيفيت

این تحقیق ، با موضوع هزينه يابي كيفيت بصورت Word انجام گرفته است.تحقیق برای رشته های مدیریت مناسب است و در 15 برگه می باشد. شما می توانید این تحقیق را بصورت کامل و آماده تحویل از پایین همین صفحه دانلود نمایید.

بلافاصله بعد از پرداخت و خرید ، لینک دانلود نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک فایل مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد.

1. مقدمه

امروزه قيمت و كيفيت از مهمترين مزيت‏هاي رقابتي در صنايع به شمار مي‏ آيند. از اين رو بررسي رابطه بين اين دو مزيت رقابتي در سال‏هاي اخير به ويژه در صنايع پيشرو و كشورهاي صنعتي بسيار مورد بحث بوده است. اين كه بدي كيفيت چه تاثيري بر قيمت محصولات و متعاقباً درآمد شركت خواهد داشت و نيز براي رسيدن به كيفيت مطلوب بايد چقدرهزينه كنيم، بحث هزينه‏ يابي كيفيت را جايگاهي ويژه بخشيده است.

هزينه‏ يابي كيفيت از مباحث جديد مديريتي است كه مي‏تواند وضعيت و عملكرد شركت را از ابعاد مختلف مانند حسابداري بهاي تمام شده (حسابداري صنعتي)، كنترل كيفيت، تعميرات و نگهداري، زنجيره تامين، مديريت توليد، انبارها، ايمني و بهداشت، آموزش و بهسازي و موارد ديگر نشان دهد و با تهيه ترازنامه كيفيت در شركت و مقايسه روند هزينه‏ هاي كيفيت مي‏توان هزينه كيفيت در شركت را كنترل و بهبود بخشيد.

تاكيد و كار بر روي مفاهيم هزينه‏ يابي كيفيت در طول زمان، نكات مهم و ارزشمندي را مشخص كرده است كه از اهميت بالايي برخوردارند. برخي از اين نكات عبارتند از:

هزينه‏ هاي كيفيت در گزارش‏هاي حسابداري به طور كامل ثبت نمي‏شوند و اغلب هزينه‏ هاي واقعي كيفيت بسيار بيشتر از موارد گزارش شده هستند.

هزينه‏ هاي كيفيت نبايد تنها در مورد فعاليت‏هاي عملياتي و توليدي درنظر گرفته شوند بلكه فعاليت‏هاي خدماتي و پشتيباني نيز تاثير عمده‏اي در افزايش يا كاهش هزينه‏ هاي كيفيت دارند، بنابراين بايد هزينه‏ هاي مربوط نيز در هزينه ‏هاي كيفيت مورد سنجش و ارزيابي قرار گيرند.

كاهش هزينه‏ هاي كيفيت در چارچوب برنامه‏ هاي استراتژيك سازمان‏ها قرار دارد.

1- هزينه‏ هاي كيفيت كدامند؟

سه ديدگاه اصلي در مورد تعريف هزينه‏ هاي كيفيت وجود دارد كه عبارتند از:

هزينه‏ هاي رسيدن به كيفيت مطلوب از طريق طراحي و سازماندهي

هزينه‏ هاي عملياتي واحد كنترل كيفيت (تجهيزات، حقوق و دستمزد و…)

هزينه‏ هايي كه از كيفيت پايين و نامطلوب محصول ناشي مي‏شود (شامل ضايعات، افت قيمت محصول و...).

در اين پژوهش، هزينه كيفيت برابر با مجموع هزينه‏ هاي سه گروه پيشگفته در نظر گرفته شده و تلاش بر اين است سيستم هزينه‏ اي جامعي طراحي شود كه تمامي ديدگاه‏هاي هزينه‏ اي يادشده را در برگيرد.

گام برداشتن در جهت بهبود كيفيت، به تعريف پروژه‏ هاي بهبود كيفي و همزمان با آن توسعه سيستم حسابداري نياز دارد؛ به طوري كه بتوان اطلاعات مورد نياز به منظور بررسي عملكرد پروژه‏ هاي بهبود كيفيت را به دست آورد. بنابراين يك گام اساسي در كاهش هزينه‏ ها، اصلاح و توسعه سيستم حسابداري است؛ به گونه اي كه بتوان هزينه‏ هاي كيفيت را محاسبه كرد و ضمن ارائه گزارش‏هاي مناسب، به اندازه ‏گيري اثربخشي فعاليت‏ها و پروژه‏ هاي كاهش هزينه پرداخت و راهكارهاي عملي براي كنترل و بهبود هزينه‏ هاي كيفيت و به تبع آن، عمليات تضمين و كنترل كيفيت ارائه كرد.

به منظور اصلاح و توسعه سيستم حسابداري بايد هزينه‏ هاي كيفيت را طبقه‏ بندي كرد و به هر يك از گروه‏هاي هزينه‏ اي، كد هزينه تخصيــص داد.

به منظور اندازه ‏گيري هزينه‏ هاي كيفيت لازم است ابتدا اجزاي هزينه‏ هاي كيفيت شناسايي و طبقه‏ بندي شده، سپس كليه هزينه‏ هاي مرتبط با كيفيت بر اساس آمار داده‏ هاي هزينه ‏اي موجود يا طرح مدون جمع‏ آوري اطلاعات، مشخص و در قالب طبقه ‏بندي شده دسته بندي شوند. تنها در اين صورت است كه مي‏توان راهكارهاي مناسبي براي حذف هزينه‏ هاي عمده كيفيت ارائه و اجرا كرد.

2- طبقه ‏بندي

كارشناسان، هزينه ‏هاي كيفيت را در چهار گروه اصلي قرار مي‏دهند. اين گروه ‏بندي در مقايسه با ساير گروه ‏بندي‏هاي رايج، از پذيرش و مقبوليت بيشتري برخوردار است. اين چهارگروه عبارتند از:

الف - هزينه ‏هاي شكست دروني (درون سازماني)

ب – هزينه‏ هاي شكست بروني

ج – هزينه‏ هاي ارزيابي كيفيت

د – هزينه‏ هاي طرح ريزي، پشتيباني و پيگيري كيفيت

هر يك از اين گروه‏ هاي اصلي نيز زير مجموعه‏ هايي دارند.

فهرست مطالب
1. مقدمه 1
2. هزينه‏ هاي شكست دروني (درون سازماني)2
3. هزينه‏ هاي شكست بروني (برون سازماني)4
4. هزينه‏ هاي ارزيابي.. 4
5. هزينه‏ هاي طرح ريزي، پشتيباني و پيگيري كيفيت... 6
6. تطبيق هزينه‏ هاي كيفيت با سيستم حسابداري شركت... 7
7. نتايج پژوهش.... 9
8. خلاصه. 10
منابع.. 12

 



جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید